4 hafta önce GÜNDEM

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İyison, İstanbul'da yaygın görülen ve yumurtalarını sığ sulara bırakan Asya kaplan sivrisineğinin ısırdığı kişilerde alerjik reaksiyona yol açabildiğini belirtti.

4 hafta önce EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili süresinin 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren 20 gün kadar kısaltılacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

4 hafta önce DÜNYA

"Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır." sözleriyle bilinen ve Bosna Herseklilerin hakları ve özgürlükleri için hem savaşan hem de siyasi sahada mücadele eden Aliya İzetbegoviç, doğumunun 99'uncu yılında rahmet ve özlemle anılıyor.

4 hafta önce BİLİM - TEKNOLOJİ

Türkiye'de "uzayın keşfi ve kullanımı" alanında yapılan AR-GE harcamaları, 10 yılda yaklaşık 146 katına çıktı.

4 hafta önce Filistin

Katil İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskını sırasında yaraladığı bir Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle son 24 saatte şehit ettiği Filistinlilerin sayısı 14'e çıktı.

4 hafta önce Adıyaman Müftülüğü

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Adıyaman Şubesi iş birliğinde engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye desteğini sürdürüyor.

4 hafta önce GÜNDEM

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan örtü yangının söndürülmesi için başlatılan çalışmalar havadan ve karadan sürüyor.

4 hafta önce DÜNYA

İran'ın başkenti Tahran ve Elburz eyaletlerinde aşırı sıcaklar nedeniyle tüm kamu kurumları 1 gün tatil edilirken, 13 eyalette ise saat 10.00'dan sonra tatil kararı alındı.

4 hafta önce GÜNDEM

Bolu Dağı'nda devrilen tırın altında kalan otomobil sürücüsü güçlükle çıkarıldı.

4 hafta önce DEPREM

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.