Bitlis Müftülüğü

Tatvan’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine bisiklet hediye edildi

Bitlid Tatvan Müftülüğüne bağlı Ensar Camii Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrenciler arasında yapılan bilgi yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Abone Ol

Tatvan İlçe Müftüsü Bilal Şengül ve Şube Müdürü Numan Kamacı, Ensar Camii’nde Yaz Kuran Kursu öğrencilerini ziyaret ederek, cami görevlilerinin organize ettiği yarışmada dereceye giren ilk 10 öğrenciye cami görevlileri ve hayırsever vatandaşlar tarafından temin edilen bisiklet, gram altın, para; tüm öğrencilere de forma ve çeşitli hediyeler verdiler.

Ziyaretleri esnasında öğrencilerle yakından ilgilenen Müftü Şengül, "Yaz Kur'an kursları, Diyanet işleri Başkanlığımızın çok önemsediği, halkımızında, dinini, Kur'an'ını öğrensin diye çocuklarını büyük bir içtenlik ve beklentiyle camilere ve Kur'an Kurslarına göndermesiyle, milyonlarca çocuğumuzun katılımıyla gerçekleşen çok ciddi bir eğitim faaliyetidir.

Okullar kapandığında bütün çocukların heyecanlarının temelinde uzun yaz günlerinde tatilin tadını çıkarma gayreti varken, bu beklentilerini bir tarafa bırakıp camilere doluşan çocuklar, hediyelerin en iyisine ve övgülerin en yücesine layıktır. Bu hediyelerin teminine vesile olan cami görevlilerimize ve hayırsever vatandaşlara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çocukları Yaz tatilinde camilere gönderen anne-babalara, onları en güzel şekilde eğitmek için tatillerini ve izinlerini feda eden Din gönüllüleri ve Kur'an Kursu öğreticilerimize de teşekkür ediyorum." dedi.