Mardin İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen programda Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk ve Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel din görevlileriyle bir araya geldi.

Mardin İl Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki programda din görevlilerine hitap eden Strateji Geliştirme Başkanı Türk, "Diyanet camiasının en önemli değerlerinin başında samimiyet gelmektedir. Dünyevileşmek bir zehirdir, o zehir bu samimiyeti çürütür. Kur'an ve sünnet ekseninde bir bütün olarak doğru anlaşılmasına katkı sağlamak bizlerin görevidir. Hadislerin itibarsızlaştırılması, İslam'ı ortadan kaldırma projesidir. Hz. Muhammed'siz (s.a.s.) İslam projesi, İslam'ı Hristiyanlaştırma, dünyaya dönük bir hükmünün olmadığına milleti inandırma projesidir." dedi.

Program din görevlilerinin soru ve görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi.

Program sonrası Strateji Geliştirme Başkanı Türk, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ve Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel Mardinli hayırsever iş insanlarıyla buluştu.