Ümraniye İlçe Müftülüğü, Ümraniye Belediyesi katkılarıyla yapımı tamamlanan İlim Sarayı Aliye Topçu 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yapımı tamamlanan sınıflar için açılış töreni düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "4-6 Yaş Kur’an kursunun güzel bir gençlik yetişmesine vesile olmasını diliyorum." dedi.

Ümraniye (3)İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik selamlama konuşmasında "Burada yetişen çocuklar Allah’ın izniyle hayırlı evlatlar olacaklar. Peygamber Efendimiz (sas) şöyle buyurdu: 'Siz evlatlarınıza Kur’an'ı öğretin. Hz. Kur'an ona her şeyi öğretecektir.' Önünde rahle bulunan, Hz. Kur’an’la barışık olan, onunla büyüyen bir evlat inşallah Kur’an’ın ahlakıyla ahlaklanacaktır. Açılan bu kurslarımız da buna vesile olacaktır inşallah. Bunun için Rabbimize hamd ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.Ümraniye (5)
Kurdele kesimi ve açılış duası ile devam eden programın ardından "Bed-i Besmele" töreni gerçekleşti.

Bir Osmanlı geleneği olan ve çocukların eğitim hayatına manevi bir başlangıç yapmalarını amaçlayan bu etkinlikte, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, çocukların başarıları için dualar edildi. Yapılan duaların sonunda çocuklara Bed-i Besmele belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.

Programa Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, kurum amirleri, Kur’an kursu öğreticileri, çocuklar, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Ümraniye (1)-2