Isparta İl Müftülüğüne bağlı Mekke Yatılı Erkek Kur’an Kursundan mezun olan 47 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Mekke Kur'an Kursu önündeki merasime, Isparta Valisi Abdullah Erin, Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, hafızların anne babaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Erin, merasimde yaptığı konuşmada "Hafızlarımızın Kur'an-ı Kerim'in nurunu hem kendi hayatlarına hem de çevrelerine yansıtarak ışık saçacaklarına kalpten inanıyorum. Onların her biri, Kur'an'ın nuruyla aydınlanmış birer zihin ve gönüle sahip olarak, ülkemize ve insanlığa hizmet edeceklerdir. Bu kutsal yolculuklarında başarılarla dolu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum." dedi.

- "Hafızlarımız yarınlara damgalarını vuracaklar"

 İl Müftüsü Biçer ise, "Isparta Müftülüğümüze bağlı Mekke Yatılı Erkek Kur’an kursumuzda 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında hafız olan 47 öğrencimizin ‘Hafızlık İcazet Merasimi’nde bir araya geldik. Bugün yine hamdimizi ve şükrümüzü biraz daha artıracağımız günlerdeyiz. Belki bugün pek çok kimse farkına varamasa da Kur’an kurslarımız, hafızlık proje okullarımızda yetişen hafızlarımız Allah'ın izniyle Türkiye yüzyılına altın harflerle yarınlara damgalarını vuracaklardır inşallah. Müminler olarak kazancının bir bölümünü Allah'ın kitabı okunsun, Allah'ın kitabı öğrenilsin, Allah'ın kitabı yaşansın, Allah'ın adı anılsın ve Allah'ın adı yayılsın diye Ebubekir misali hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hocalarıma, Mekke Eğitim Vakfına, hafızların yetişmesi için fedakarlık yapan anne babalarına teşekkür ederek özellikle hafızlarımızı tebrik ediyorum. Merasimin  hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Hayatımız Kur'an'la dolsun son nefesimiz Kur'an'la olsun." ifadelerini kaydetti.

Düzenlenen merasimle Türkiye’nin dört bir yanından ve çeşitli ülkelerden gelen hafızlara, çeşitli hediyeler verildi.