Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Mersin’den Adana 7. Kafile ile hacca gidecek vatandaşlar için İl Müftülüğü organizesinde uğurlama programı düzenlendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan ve İl Müftüsü Aydın Yığman ve hacı adayları ile yakınlarının katılımlarıyla Yenişehir Hz. Mikdat Camii'nde icra edilen uğurlama programında Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletisi ve dualar edildi.

Hz. Mikdat Camii avlusunda cami Müezzin-Kayyımı Erdal Koca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda cami Müezzin-Kayyımı Hasan Tekerlek ve koro ilahi dinletisi gerçekleştirdi.

Mersin Hac Uğurlama 11

Kürsüye gelen Müftü Yığman açış konuşmasını yaparken, Vali Ali Hamza Pehlivan ise selamlama konuşması yaptı.

Vali Pehlivan’ın konuşmasının ardından program İl Müftüsü Aydın Yığman’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Mersin Hac Uğurlama 22

Yapılan duanın akabinde Gülnar İlçe Müftüsü Yusuf Kaya'nın kafile başkanlığında hacca gidecek 185 kişiden oluşan Adana 7. Kafile hacı adayları Hz. Mikdat Camii önünden kutsal topraklara gitmek üzere Adana Havalimanına  uğurlandı.

Mersin Hac Uğurlama 44

Öte yandan Adana 6. Kafile ile kutsal topraklara gidecek Anamur, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus Hacı adayları için ilçe müftülükleri tarafından uğurlama törenleri düzenlendi.

Anamur'dan kutsal topraklara gidecek  hacı adayları için Anamur İlçe Müftülüğü tarafından Kıbrıs Camii'nde ikindi namazı Müteakip uğurlama merasimi düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, uzun zamandır hac farizasını yerine getirmek için bekleyen hacı adayları ile yakınları uğurlama programında duygulu anlar yaşadı.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir programda yaptığı konuşmada, "Sizlere sağlıklı ve hayırlı bir yolculuk diliyoruz. Gittiğiniz mübarek beldelerde ve ziyaret ettiğiniz yerlerde ülkemiz ve milletimiz adına dua etmeyi unutmayınız. Milletimizin birlik ve beraberliği için dua etmeyi unutmayınız." dedi. 

İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, hacı adaylarının kutsal topraklarda hac vazifesini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün dualarla sizleri rahmana misafir olmak üzere uğurluyoruz. Lütfen, ömürde bir nasip olan bu önemli ve anlamlı zaman dilimini orada dolu dolu geçirerek kazançlı çıkın. Her dakikanın kıymetli olduğunu unutmadan tevbei istiğfar edip vaktinizi ibadetle doldurmaya gayret edin. Cenabıhak şimdiden hac ibadetinizi kabul etsin." ifadelerini kaydetti.

Program sonunda İlçe Vaizi Muhammet Yasir Çolak'ın yaptığı duanın ardından hacı adayları, yakınlarıyla vedalaştı. Düzenlenen programın minik hacı adayı Muhammed Altay  ilgi odağı oldu. 

Adana 6. Kafile hacı adayları dualar, getirilen tekbirler, salavat ve telbiyeler ile kutsal topraklara gitmek için otobüslerle Adana Şakirpaşa Havalimanına uğurlandı.