Programda Yaz Kur'an Kursunda Kur'an-ı Kerimi hatim eden 8 öğrenci tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler seslendirildi.

- Duada Gazze unutulmadı

Öğrenciler bitirdiği hatimleri Filistin’de şehit edilen anne ve çocuklar için bağışladı.

Programda konuşan Karacakılavuz Mahallesi Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Mücahit Demirkaya, "Gayemiz, Kur'an'ı bilen ve ezberleyen, hayatında tatbik eden, ahlaklı, bilinçli nesilleri yetiştirmektir. Bizlerde bu çerçevede gençlerimizi Kur'an'la buluşturmak için yaz boyunca hatim grupları oluşturduk ve bu gruplar 2 ay boyunca Kur'an'ı baştan sona hatim ettiler. Kur'an-ı Kerim'i hatmeden öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını Rabbimden niyaz ediyorum.'' dedi.

Demirkaya, "7 Ekim’den bu yana Gazze’deki olan katliamı asla unutmamamız gerekir. Bugün Gazze’de 40 bine yakın insan katledildi, bunun  yaklaşık 16 bini çocuklardan oluşmakta bizler de bu zulme asla razı göstermedik, ondan dolayı da ogrencilerimiz bu seneki hatimlerini şehit olan annelerin ve çocukların ruhuna ithafen okuma talebinde bulundular bu bizim için çok önemli. Bizler Filistin davasini çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Bu kutlu dava yolunda elimizden geldiği kadar gayret etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Velilerin yoğun katılım gösterdiği program hatim duasının ardından yapılan yemek ikramı ile sona erdi.