İl Müftülüğünce Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) konferans salonunda düzenlenen törende hafızlık eğitimlerini tamamlayan 124 hafıza icazet belgeleri verildi.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, hafızlığın önemini anlattı.

Akbulut, "Hafızlık, sadece Kur’an’ı ezberlemekten ibaret değildir. Asıl önemli olanın Kur’an-ı Kerim'i hayatın her alanına ve her anına yansıtmaktır. Genç hafızlarımızın, Kur’an-ı Kerim’i hayatlarına tatbik ederek örnek bireyler olacaklarına inanıyorum. Biliyoruz ki bu başarının arkasında büyük bir emek ve fedakarlık var. Hafızlarımızın eğitimlerinde emeği olan din görevlilerimize, Kur'an kursu öğreticilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu ise 2019 yılından itibaren pandemi ve sonrasında yaşanan asrın felaketi depremler nedeniyle ertelenen merasimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Program sonunda hafızlara belgeleri takdim edildi.

Programa Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurul Üyesi Hamza Gökçe, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.