Kahramanmaraşlı depremlerden sonra yaraların hızla sarıldığı deprem bölgelerine Müftülüklerin ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yardımları sürüyor.

Bu kapsamda Antalya İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ve Genç TDV ekibi, Adıyaman İl Müftülüğünü ziyaret ederek daha önce tespit edilen Arılı, Uludam  köyleri ile  Akyurt mezrası'ndaki 320 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulundu.

Antalya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Bayram Kırbaş yaptığı açıklamada, depremde en çok etkilenen iller arasında olan Hatay, Maraş, Malatya ve Adıyaman da toplamda 1100 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulunduklarını bu kapsamda Adıayaman’ı da ziyaret ederek 320 öğrenciye kırtasiye desteği verdiklerini, amaçlarının yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere moral ve motivasyon vermek olduğunu söyledi.

Kırbaş, ziyaret ettikleri köylerde sadece kırtasiye dağıtımı yapmadıklarını, 10 kişilik ekibimizle öğrenci kardeşlerimizle çeşitli oyunlar oynayarak ikramlarda bulunduklarını ve tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiklerini belirterek yardımların devama edeceğini dile getirdi.