Atalay ailesi tarafından restore edilerek hizmete alınan 60 öğrenci kapasiteli, 4-6 Yaş Kur'an Kursu ve Hafızlık Kız Kursunun yer aldığı Hacı Hanife Atalay Kız Kur'an Kursu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Vali Mustafa Koç ve İl Müftüsü Necati Şafak'ın kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

Kursta incelemelerde bulunulduktan sonra hayırseverlerin desteğiyle bir süre önce yapımı tamamlanarak ibadete açılan 7 bin 500 cemaat kapasiteli 4 minareli ve 18 kubbeli Merkez Camii'nin resmi açılış töreni gerçekleşti.

Açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dinç, “Ankara’da gerçekleştirilen hain bir saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bugün Ağrı’da bereketli bir gün yaşıyoruz. Kur'an kursu açılışı gerçekleştirdik. Şimdi de açılışını gerçekleştireceğimiz bu ulu mabedin cemaatini yetiştirecek olan yerler bu Kur'an kurslarımızdır. Mabetler, İslam'ın yaşandığı bölgelerdeki mührüdür. Ezanlar ve minareler İslam'ın nişanesidir. Ağrı’da başta sayın valimizin himayelerinde olmak üzere, hayırsever iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın bu işe gönül vermesinden dolayı bahtiyar olduğumu ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

Ağrı Valisi Mustafa Koç ise Ankara’da meydana gelem hain saldırı sonucu hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, “Yaklaşık 2 yıl süren bir çalışmanın ardından Ağrı’mıza ve hemşehrilerimize yakışan bu gurur verici ibadethanenin yapılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum." dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan camide kürsüye çıkan Başkan Yardımcısı Dinç, "Birlik ve Beraberlik" konulu vaaz etti.

Programa Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, il müdürleri, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.