Bir Ayet

Allah ve Resulüne Karşı Gelinmez

Allah’a ve Resûlüne başkaldırılmaz. İnsanın görevi Allah ve Resûlüne itaat etmek için önüne çıkan tüm engellerle mücadele etmektir.

Abone Ol

"Allah’a ve resulüne karşı gelenler, daha öncekilerin aşağılandığı gibi aşağılanacaklardır. Hâlbuki biz apaçık âyetler indirmiştik. Ve kâfirler için küçük düşürücü bir azap vardır." (Mücâdele, 58/5)

Âyette söz ve davranışlarıyla Allah’a ve resûlüne karşı gelme ve sınır tanımama eğiliminde bulunan insanlara, daha önce bu davranışları sergileyenlere uygulanan cezanın tekrarlanacağı anlatılmaktadır. Ayet Hz. Peygamber’in (sas) doğruluğuna işaret ettiği gibi onun muhataplarına iletmek istediği mesajı engellemeye çalışan münafıklara ve Yahudilere de uyarı niteliği taşımaktadır. Azap gelmeden önce Allah’ın mesajları açık bir şekilde insanlara iletilmiştir.

Allah’a ve Resûlüne başkaldırılmaz. İnsanın görevi Allah ve Resûlüne itaat etmek için önüne çıkan tüm engellerle mücadele etmektir. Allah’a ve elçisine karşı gelenlerin akıbeti hüsrandır. Önceki milletlere yapılan muameleler, sonrakiler için ders ve ibret vesikasıdır.

Mühîn: Hor ve hakir yapan, alçaltıcı.