Sakarya İl Müftülüğü ve Arifiye İlçe Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen açılış törenine Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Arifiye İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre, Arifiye Belediye Başkanı, İl Müftü yardımcıları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arifiye 4 6 Yaş Açılış 33

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, Kur’an eğitimine erken yaşta başlamanın önemine değinerek şunları söyledi:

"Çocuklarımızın daha küçük yaşlardan itibaren manevi değerlerle tanışması onların hem ahlaki hem dini eğitimlerinde sağlam temellerin atılmasını sağlayacaktır. 4-6 yaş Kur’an kursları çocuklarımızın hayatlarının ilk yıllarında sevgiyle, şefkatle Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerine olanak tanıyor. Bu kursun yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere müftülüğümüz çalışanlarına ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah burada yetişecek çocuklarımız hem dinini bilen hem toplumuna faydalı bireyler olarak yetişir."

Aşık, kursun aynı zamanda çocukların sosyal gelişimlerine de olanak sağlayacağını belirterek kursun bölge halkına hayırlı olmasını diledi.