Menteşe ilçesine bağlı Çatak Bağyaka Mahalle Camii, mimarisi ile göz  kamaştırıyor.

Hicri 1168, Miladi 1754 yılında yapılan Çatak Bağyaka Mahalle Camii dönem içerisinde birkaç kez tadilattan geçerek, bugüne gelmeyi başardı.

İçerisinde neredeyse nakış yapılmamış yer kalmayan cami, süsleme sanatı ve içinde ihtiva ettiği tarihi huzur ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Çatak Bağyaka Camii’nde 17 yıldır görev yapan İmam Hatip İbrahim Gökçe, caminin tarihi sürecini Diyanet Haber'e anlattı.

çatak-bağyaka-cami-22

Gökçe,  süreç içerisinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Anıtlar Kuruluna Devredilen caminin bir çok yönü ile diğer camilerden ayrıldığını söyledi.

Caminin turistik bölgelere geçiş güzergahında olması dolayısı ile yerli ve yabancı bir çok turisti de ağırladığını aktaran Gökçe, eski hali ile yeni hali arasındaki farkları arşivlediği fotoğraflarla izah etti.

çatak-bağyaka-cami-44

çatak-bağyaka-cami-33

Mahalle Muhtarı Emin Tuğrul ise, cami hakkında verdiği bilgilerde, duvarlarda eski ve yeni desenlerin içiçe olduğunu özellikle, Ashab-ı Kehf isimlerinin dünyada 7 yerde işlenmiş olanlarından birisinin de Çatak Bağyaka Mahalle Camii olduğuna dikkati çekti.

ashabı-kehf

Çatak-Bağyaka-Camii-eski-görünüm

Muğla Merkeze 29 Km mesafede bulunan Çatak Bağyaka’da bulunan, süslemeleri ve tarihi dokusu ile görenleri büyüleyen Çatak Bağyaka Camii ziyaretçilerini bekliyor.