Bakü Şehitlik Camii'nde akşam ezanının ardından düzenlenen programda Bakü Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık vaaz yaptı ve Mevlid hakkında geniş bilgi verdi.

Açık, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bugün Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin 1453. yıl dönümüdür. Bu vesileyle buraya O`nu anmak, O`nu anlamak ve O`nun hayatından örnek almak için toplandık. Peygamberimizi tanımak kullukta en büyük zirvedir. O`nu anlamadan, O`nun izinden gitmeden, O`nun hayatından ibret almadan ne imanımız kamil bir iman olur, ne de Kur`an`ı tam olarak idrak edebiliriz, ne de kulluğumuz gerçek anlamda bir kulluk olur. Bize imanı, ibadeti, yaşayışı, ahlâkı, kısacası İslam'ı hayatımızın her aşamasında nasıl yaşayacağımızı öğreten Rasulullah (sav) Efendimizdir.

Bakü Şehitlik Cami 11

Tarihte hayatının tamamı en ince detaylarına kadar öğrenilen tek peygamber ve tek şahsiyet Hazreti Muhammed Mustafa'dır (sav). Onun bütün fiilleri, sözleri ve duyguları anbean takip edilerek tarihin şeref levhalarına altın harflerle yazılmıştır. Peygamberimizin 23 yıllık nebevî hayatı Kur`an-ı Kerim`in canlı bir tefsiridir."

Açık, Peygamberimizin Mevlidi vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" adlı bir dizi program düzenlediğini belirtti.

Açık konuşmasının sonunda, 15 Eylül Bakü'nün işgalden kurtuluşunun yıldönümü olduğunu hatırlattı ve bu vesileyle başta Kafkas İslam Ordusu'nun kahraman askerleri olmak üzere, vatanın özgürlüğü ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad etti.

Daha sonra Sultanahmet Camii İmam Hatibi Hasan Kara Kur'an-ı Kerim tilaveti etti, ardından ilahiler okundu.

Yapılan dua ile program sona erdi. Programın ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.