Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Cuma hutbesi irad ederek namazı kıldırdı.

Başkan Erbaş, "Tebbet Suresinden Mesajlar" konulu hutbesinde "Allah ve Resûlüne savaş açanlar, müminlerle amansız bir mücadeleye girenler, elem verici bir azaba uğrayacaklardır." hatırlatmasında bulundu.

"Zalime destek olmak da zalimliktir." diyen Başkan Erbaş, "Zulmün yaygınlaşmasına yol açmak da zulümdür. Peygamber Efendimiz (sas) 'Zulme yardımcı olan, mutlaka Yüce Allah’ın gazabına uğrar.' buyurmaktadır. O halde nerede bir zulüm varsa elimizle, dilimizle ve gönlümüzle onun karşısında dimdik durmalıyız. Zulmün var olduğu bir dünyada hiç kimse güvende olamayacaktır." dedi.

-  "İslam’ın yeryüzüne yayılmasına hiçbir kudret engel olamayacak"

Ebû Leheblerin günümüzde de zulümlerine devam ettiğini hatırlatan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"Katiller ve işgalciler, başta Gazze olmak üzere İslam beldelerinde çocuk, kadın, yaşlı, masum demeden hunharca katliam gerçekleştirmektedir. Gözü dönmüş caniler, tarihte eşine az rastlanır bir soykırım yapmaktadır. Onlara destek verenler ise kanlı elleriyle zulme alkış tutmakta, zalimleri cesaretlendirmektedir.

Ey Zalim! Bu azgınlıktan vazgeç. Dayandığın güç odaklarına güvenme. Tarihe bakıp ibret al. Geçmişte yaptığın azgınlıklar sebebiyle başına neler gelmişti, hatırla. Bugün sahip olduğun güç ve imkanlar, seni asla kurtaramayacaktır. Yüce dinimiz İslam’ın gönüllere yerleşmesine, yeryüzüne yayılmasına hiçbir kudret engel olamayacaktır."

Hiçbir zulüm ve haksızlığın ebedi olmadığını vurgulayan Erbaş, "Buradan Ayasofya minberinden, İstanbul’un Fatihi Fatih Sultan Mehmed Han’ın bize emaneti, Akşemseddin hazretlerinin minberinden tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum ki, hiçbir zulüm ve haksızlık ebedi değildir. Zalimler her ne kadar kendilerini güçlü zannetseler de mutlaka yenileceklerdir, mutlaka mağlup olacaklardır." ifadelerini kaydetti.