Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından Filistin halkının yaşadığı insanlık dramı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği “Filistin’de Yaşanan İnsan Hakları İhlalleri” konulu fotoğraf serginin açılışını yaptı.

Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Başkan Erbaş, “Keşke burada katliama uğrayan çocukların görüntüleri değil de Filistin zafere ulaşmış, özgürlüğüne kavuşmuş, Gazze’de zulüm bitmiş, insanlar ve çocuklar neşe, mutluluk içerisinde öyle fotoğraflar olsaydı da onların sergisini yapmış olsaydık. Ama o da olacak inşallah.” dedi.

MÜSDAV’ın bu sergiyi farkındalık oluşturmak, oradaki zulme dikkat çekmek için yaptığını belirten Başkan Erbaş, dünyanın gözü önünde bir milletin soykırıma uğradığını kaydetti.

Siyonist Yahudilerin ve Siyonist Hristiyanların güçlerini birleştirerek Gazze’deki, Filistin’deki Müslümanlara soykırım yaptıklarını anlatan Başkan Erbaş, Müslümanların güçlerini birleştirmekten aciz olduğunu söyleyerek, “Cenab-ı Hakk’a nasıl hesap vereceğiz? Gözümüzün önünde bu soykırım yapılırken eğer kalbi kanamıyorsa, yüreği acımıyorsa ben Müslümanım diye dolaşmasın o insanlar. Nasıl buna tahammül edebiliyorlar.” diye konuştu.

“Dünyanın dikkatini Gazze’ye, Filistin’e çekmeye devam edeceğiz”

Bu zulmü anlatmaya devam edeceklerini belirten Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Yeri gelecek elimizle, yeri geldiğinde dilimizle, yeri geldiğinde işte böyle sergiler açarak dünyanın dikkatini Gazze’ye, Filistin’e çekmeye devam edeceğiz. Efendimizin talimatıdır, emridir bize, ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltiniz. Eliyle yapamayan diliyle, diliyle de yapamayanlar kalbiyle buğz etsin. Yani o kötülüğün karşısında yer alsın.’ Bugün Müslümanlar olarak bu üç talimatı bizim yerine getirmemiz lazım. Biz buradan elimizle yapabildiklerimizi yapıyoruz. Yardımları gönderiyoruz, boykotlara devam ediyoruz. Zalim işgalcilere destek olan her şeyi boykot etmeliyiz.”

Devletin tamamen zalim işgalcilerle ticareti sonlandırma kararı aldığını hatırlatan Başkan Erbaş, “Millet olarak biz buna uymalıyız. En ufak bir şey, bir market alışverişinde o duyarlılık bizde olmalı. Aldığımız mal, boykot malı mı, değil mi, zalimlere, işgalcilere destek olur mu aldığımız zaman ona bakmalıyız. Ona dikkat etmeden alışveriş yapmamalıyız. Bu bizim müminlik, Müslümanlık vazifemiz.” açıklamasında bulundu.

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Erbaş, serginin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan “Filistin'de Yaşanan İnsan Hakları İhlalleri” sergisi, 6 Haziran’a kadar Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu’nda sergilenmeye devam edecek.