İstanbul Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde "Ezbere Hadis Okuma Yarışması" düzenlendi.

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda öğrencilerin heyecanına ortak olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ezbere hadis okuma yarışmasının çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, kendisinin de imam hatip lisesindeyken böyle bir yarışmaya katıldığını hatırlattı.

İmam hatip liselerinin göz bebeği okullar olduğuna dikkati çeken Başkan Erbaş, "İmam hatip okullarımız ülkemizin her yerinde çok iyi öğrencilerimizin yetiştiği okullarımızdır. Hem kaliteden taviz vermeden mezunlar vermesi, o mezunlarımızın üniversitelerde farklı alanlarda başarılı olarak ülkemizin her alanındaki gelişimine katkı sağlaması, sadece ülkemizin değil insanlığın daha iyi noktalara gelmesi konusunda katkı sağlamalarını bekliyorum." diye konuştu.

Başkan Erbaş, İslam medeniyetinde dini ilimler ve din dışı ilimler diye bir ayrımın olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Arapça, tefsir, hadis, fıkıh, kelam, hadis ne kadar dini ilimse, matematik, fizik, kimya, astronomi yani fen bilimlerindeki ilimler de o kadar dini ilimdir. Onun için kendimizi her alanda çok iyi yetiştirmemiz lazım.

Hem tefsir, hadis, fıkıh, kelam, Kur'an-ı Kerim, Arapça ve benzeri derslerde hem matematik, fizik, kimya ve diğer alanlarda kendimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Felsefe, sosyoloji, psikoloji gibi alanlarda çok iyi yetişen ilim adamlarına, bilim adamlarına ihtiyacımız var.”

Programa, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız da katıldı.