Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi"ne Vali Ahmet Hamdi Usta, Reisul- Kurra Mustafa Demirkan hocamız, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Müftüsü Mustafa Topal, kurum müdürleri, din görevlileri,hafızlığını tamamlayan öğrenciler ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Program İstiklal Marşı'nın okunması ve Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftülüğü İlahi Korosu'nun ilahi dinletisiyle devam etti.
Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, "Sabır ve sebatla ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur'an-ı Kerim'in ahlakıyla ve ahkamıyla hayatınızı, davranışlarınızı ve düşüncelerinizi güzelleştireceksiniz. Kur’an-ı Kerimi öğrenmemizin, öğretmemizin ve hıfz etmemizin sevincini paylaşmak üzere bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum." dedi.
Programda konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da icazet alan hafızları ve ailelerini tebrik etti.
Öğrencileri tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Usta, "İlimiz genelindeki Kur’an kurslarında yetişen 56 kardeşimiz daha bugün hafızlık kervanına katılıyor. Öncelikle kendilerini tebrik ediyor, vahyin son halkası olan Kur'an-ı Kerim'e ömür boyu hizmet etmelerini yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Bu vesileyle, hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçenleri; başta sayın müftümüz olmak üzere, öğrencilerimizin kıymetli annelerini, babalarını ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Emekleriniz ve hasadınız daim olsun inşallah." ifadelerini kaydetti.
Vali Usta, "Yüce kitabımız nazil olmaya başladığı andan itibaren önce Peygamber Efendimizin, ardından sahabenin, sonrasında ise kuşaktan kuşağa hafızların gönlüne nakşedilmiş, hafızalarda saklanmış ve korunmuş olarak günümüze intikal etmiştir. Bu nedenle Asr-ı Saadetten günümüze hafızlık, kutlu bir makam ve fazilet olarak övülmüştür. Ancak unutmayalım ki, hafızlığın en yüce timsali olan Peygamberimiz ve ashab-ı kiram Kur’an’ı sadece hıfzetmekle kalmamış, bizatihi hayatlarına da tatbik etmişlerdir. Öyle ki Hz. Aişe Validemiz, ‘Peygamberimizin ahlakı Kur’an idi’ demiştir. Bu sebeple hafızlık, Kur’an lafzını sadece hafızaya nakşetmekle bitmemektedir. Hafızlık, Kur’an’ın ruhunu ve manasını da kalplere işlemekten; onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hakim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki icazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve çevrelerine kitabın rahmetini ve bereketini yayacaklardır." diye konuştu.
Merasim, Reisul- Kurra Mustafa Demirkan'ın yaptığı dua sonrası hafızlara belge ve hediye takdimi ile sona erdi.