Terörden temizlenen Cudi Dağı'nın Sefine bölgesinde 40 yıl sonra festival düzenlendi.

Vatandaşlar, terörden temizlenmesi ile huzurun tesis edildiği alanda düzenlenen festival kapsamında 40 yıl aradan sonra Cudi Dağı’nı ziyaret etmenin heyecanını ve sevincini yaşadı.

Vatandaşların arbane eşliğinde gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.

Hz. Nuh’un gemisinin karaya oturduğu yer olarak kabul edilen Sefine Mescidi’nde İl Müftüsü Mehmet Taştan'ın kıldırdığı şükür namazının ardından şükür kurbanları kesildi.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği tören, Dengbejler dinletisi, Aşure ikramı, gökyüzüne balon salımı, Sefine-Nuh Peygamber alanında güvercin salımı gibi çeşitli etkinliklerle tamamlandı.

Törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Cumhuriyet Başsavcı V. Mehmet Fatih Kurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutan V. Yarbay Ali Bahadır Aslan, İl Müftüsü Mehmet Taştan, kurum müdürleri, kanaat önderleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.