Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından din görevlilerinin yardım çalışmaları sürüyor.
Bölgede yardım çalışmalarına devam eden Şanlıurfa İl Müftülüğü görevlileri, deprem bölgelerinde yaraları sarmaya devam ediyor.
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından depremin yaşandığı ilk günden bu yana 65 tır, 9 kamyon ve 52 kamyonet dolusu insani yardım malzemesi gönderilen bölgede yine din görevlileri de sahada çalışmalara destek oluyor.
Şanlıurfa'dan Adıyaman'a giden din görevlileri, giyim, gıda ve yaşam malzemelerinden oluşan kolileri, çadırları tek tek gezerek depremzede ailelere ulaştırdı.
Gece ve gündüz demeden sahada olan din görevlileri, irşat ve manevi rehberlik faaliyetleri gerçekleştiriyor.
Ekipler, cenaze işlemleri ile için de yoğun bir mesai harcıyor. Din görevlileri cenazelerin yıkanması, namazlarının kıldırılması ve defin işlemleri gibi faaliyetlerde bulunuyor.