Ankara Yenimahalle İlçe Müftülüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde Mevlana Diyanet Gençlik Merkezi'nde açılan kursları başarıyla tamamlayan öğrenciler için "Mezunlar Günü" programı düzenlendi.

Programda gençlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, gençlerin sanatla buluşmasının öneminden bahsederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Dinç, "Genç kardeşlerimize ulaşmanın çabası, heyecanı içerisindeyiz. İhtiyaç odaklı, genç programlı projeler, mekanlar bunu yapmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Dijital çağda bilgi kirliliğinden bahseden Dinç, gençlere doğru ve sahih bilgiye ulaşma noktasında tavsiyelerde bulunarak "Çağın bütün kirliliğine karşı ortaya konacak bir nur varsa onun ilkesi, yöntemi de bellidir. Onu da hep birlikte inşallah geliştirip ortaya koymak durumundayız." dedi.

Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ise "Mevlana Gençlik Merkezimizde sanatkar yetiştiriyoruz elhamdülillah. Allah yolumuzu açık etsin inşallah. Allah bahtınız açık etsin inşallah. Bu halk eğitimi ile beraber hocalarımızın gözetimi ve denetimi altında sanatkar gençler yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Yenimahalle İlçe Müftüsü Murat Okuyar da açılıştaki konuşmasında "Gençlik Merkezlerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın gençliğe verdiği önemi ifade eden güzel bir çalışma yapıyoruz ve elimizden geldiğince her gün bir adım daha ileri götürmeye gayret ediyoruz. Bugün bu anlamlı programda inşallah hem bu gençlik merkezimizde hem de Müftülüğümüz ve bağlı diğer gençlik merkezlerimizde yaptığımız kurslarımızın mezuniyet programlarını gerçekleştiriyoruz. 30 civarında hem Kültür Sanat hem İslami İlimler Kursları gerçekleştirdik. Burada bin 142 öğrenci kursiyer hem İslami İlimler Akademisinden hem de diğer kurslarımızda inşallah bugün mezun olarak belgesini almaya hak kazanacaklar." ifadelerine yer verdi.

Belge takdiminin ardından program, kursiyerler tarafından hazırlanan Türk İslam Sanatları Sergisi’nin açılışıyla sona erdi.