Edirne İl Müftülüğü ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde Edirne’de ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında eğitim alan öğrenciler kültür şenliğinde buluştu.

II. Bayezid Külliye Camii'nde gerçekleşen şenliğe İl Müftüsü Hasan Başoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı'nın yanı sıra her iki kurumun idari kadroları ve personelleri katıldı.

Etkinlik çerçevesinde II. Bayezid Camii ve Külliyesi öğrencilere tanıtıldı. Bilgi yarışmaları düzenlendi ve çeşitli oyunlar oynandı.

Edirne Kültür Şenliği 22

Etkinlikle yaptığı açılış konuşmasında İl Müftüsü Hasan Başoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün II. Bayezid Camii'nin gölgesindeyiz. Geçmişimizin bize emaneti olan bu mekânda, geleceğimizin teminatı siz gençlerle bizi burada buluşturan Rabbime hamd ediyorum. Efendimiz Muhammed Mustafa'ya salat ve selam ediyoruz. Biz 'İlim Çinde de olsa gidip alınız.' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Burası tarihi ve kültürel bakımdan büyük bir önemi haiz. Zira vaktiyle Avrupa akıl hastalarını lanetli bularak yakarken bizim ecdadımız burada onları musiki ile manevi ve ilmi usülle tedavi etmiş. Atalarımız bize onur ve gurur duyacak bir geçmiş bırakmışlar. Bu külliyemiz her bir tarafı ile bize medeniyet ve kültür sunmaktadır. Şuan kocaman bir çınarın altında, minarelerin gölgesindeyiz. Çınarın kökü ne kadar sağlam olursa gövde ve dalları o kadar yeşil ve gür olur. Hamdolsun bizim kökükümüz sağlam ve geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizle geleceğe güvenle bakabiliyoruz. Sizlerle devletimiz ve milletemiz güçlü ve ilelebet payidar olacaktır. Bugün sizlerin burayı görmelerini ve atalarını iyi tanımlarını hedefledik. Tüm çocuklarımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İl Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Edirne Kızılay Şube Başkanlığı'na, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Türkiye Diyanet Vakfı  Edrine Şube Başkanlığı'na, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdülhamit İriş'e ve hazırlıkları bu aşamaya getiren tüm görevlilerimize huzurlarınızda teşekkür ederim."

Etkinlik yemek ve dondurma ikramının ardından II. Bayezid Külliyesi Camii'nde kılınan öğle namazı ile sona erdi.