Müftülüklerine resmi nikah işlemleri yapma yetkisinin verilmesinin ardından Elbistan İlçe Müftülüğü'ne müracaatlardaki yoğunluk dikkat çekiyor.

Bugüne kadar 831 çifte nikah kıyıldığını belirten İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, "2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilen resmi nikah işlemi sayısı Eylül 2024 tarihi itibariyle 831'e ulaştı. 3 (üç) adet Nikah Memuru ile verilen hizmete, haftanın her günü devam edilmektedir. Hiçbir ücret talep edilmeden gerçekleştirilen hizmet esnasında evlenen çiftlere yönelik Elbistan İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri tarafından bilgilendirme seminer ve toplantıları düzenlenmektedir. Evlilik öncesinde ve esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar, evlilikte huzurun temini için yapılması gerekenler, İslam'ın Aileye bakışı, Peygamberimizin Ailesinde Erkek ve Kadın konulu anlatımların yapıldığı sunumlar ile gerçekleştirilen nikah işlemleri, adeta bir Aile Seminerine dönüşmektedir. Elbistan Müftülüğü Nikah Memurluğu tarafından gerçekleştirilen Resmi Nikah İşlemleri sonrasında evlenen çiftlerimize Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarından Aileye Yönelik hazırlanan eserlerden hediye edilmektedir." dedi.

Müftü Yaşar, "Müftülük hizmetlerimizin önemli bir alanını oluşturan Resmi Nikah işlemlerine gösterilen yoğun teveccühe teşekkür ediyor ve gayretlerimizle cevap vermeye çalışıyoruz. Aile Kurumunun hassasiyetine ve önemine yakışır şekilde Elbistan İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu hizmetin toplumun çekirdeği olan aile kurumuna ve dolayısıyla toplumumuza fayda getirmesini temenni ediyoruz. Bu vesileyle yuva kuran tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyor, evlilik öncesi hazırlık yapan çiftlerimizin de sunulan bu hizmetimizden yararlanmaları için Müftülüğümüze müracaatlarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.