Diyanet İşleri Başkanlığınca "100. Yılında Çocuklarımızla 100 Şenlik" adı altında yurt genelinde şenlikler düzenleniyor.

Bu kapsamında Kahramanmaraş İl Müftülüğü himayelerinde Elbistan İlçe Müftülüğü organizesinde "Yaz Kur'an Kursu Öğrenci Şenliği" düzenlendi.

Elbistan'daki bir salonunda düzenlenen şenliğe, öğreticileri refakatinde 2024 yılı Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler ve velileri iştirak etti.

Şenlik öncesinde "Yüz Boyama ve Balon Şişirme" etkinlikleri ile şölen alanına alınan öğrenciler, Elbistan Müftülüğü Bedir Efendi Yatılı Erkek Kur'an Kursu Öğrencisi Abdussamed Uykun'un kıraatinden dinledikleri Kur'an-ı Kerim sonrasında, TRT Sanatçısı Hüseyin Koncagül ve ekibi tarafından sunulan Tiyatro, Kukla Gösterileri ve etkinlikler ile eğlenerek öğrendi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, "Yaz Kur'an Kurslarımızda sunulan hizmetlerimizin arttırılmasında ivme kazanmamıza imkan sağlayan Çocuklarımızla 100 Şenlik projesini uygulayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve destekleri dolayısıyla Vakıf Katılım Bankası yetkililerine teşekkür ediyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Depremde açılan yaraların sarılmasında da etkin rol oynayacağına inandığımız bu şenliğin öğrencilerimizin eğitim motivasyonlarını arttırmasını temenni ediyoruz." dedi.

Şenlik sonrasında öğrencilere Pamuk Şeker, Patlamış Mısır ve Oyuncak hediye edildi.