Malatya İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Malatya Engelsiz Yaşam Merkezinde  "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı program gerçekleştirildi.

Programa Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, Battalgazi İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan, Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi idareci ve öğretmenleri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Braille Alfabesiyle okunan açılış Kur’an-ı kerimden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi izletildi.

Malatya Engelli Mevlidi Nebi 22Programda konuşan Malatya il Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, Hz Peygamberin güzel ahlakını,örnek şahsiyetler yatiştirmesinin metotlarını herkese ve herkesime anlatmanın bu haftanın fırsat olduğunu ifade etti. Sucu, Hz. Peygamberin Abdullah ibni ümmü Mektum gibi Muaz bin Cebel gibi örnek şahsiyetler yetiştirdiğini ifade ederek herhangi bir engeli olan bireyleri kendi haline bırakmamış engeline uygun görevler vererek sosyal hayatın içine dahil ettiğini söyledi.

Malatya Engelli Mevlidi Nebi 33