Espiye İlçe Müftülüğünce din görevlilerine yönelik  "Olumlu Düşünme, Stres ve Baş Etme Yöntemleri ve Özgüven Geliştirme" konulu seminer düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Espiyeli yazar Zekeriya Beşirli, konuşmacı olarak katıldı.

Yazar Beşirli, sunumunda "İnancın insan psikolojisine etkisi", "Kur’an’da Kişilik Tipi ve Davranışı", "Kur’an’ı Kerim’de özgüven ve Kuran’ın depresyona karşı sunduğu çözüm", "Narsist kişilik ve manevi danışmanlık" ile "bilincin geliştirilmesi" başlıkları altında bilgi paylaşımında bulundu.

Beşirli, "Özgüven, imaj ve bireyin kendisine dair olumlu duygusu, algısı ve davranışlarıdır. Özgüven büyüyüp gelişebilen, kazanılabilen bir özelliktir ve bazen zor dönemeçlerden geçer. Özgüven bireylerin hem sosyal ilişkilerini hem akademik başarılarını etkilemektedir." dedi.

Seminer sonunda "Artık Özgürsün" adlı kitabını ilçe Müftüsü Osman Gülbe'ye hediye eden Beşirli, Espiye’de din görevlilerine seminerin verilmesinde emeği geçen İlçe Müftüsü Osman Gülbe’ye teşekkür etti.

Kültürel ve sosyal etkinliklerin devam edeceğini belirten ilçe Müftüsü Osman Gülbe, Beşirli'ye teşekkür plaketi takdim ederek, çalışmalarında başarılar diledi.