Kilis'te Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümleri nedeniyle şehitleri anma ve dua programı düzenlendi.

Program, Kilis Valisi Tahir Şahin ve beraberindeki heyetin Yavuz Sultan Selim Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde saygı atışı yapıldı.

Programda konuşan Kilis Valisi Tahir Şahin, "Bilinmelidir ki bizim tarih sahnesinde hiçbir adımımız nedensiz ve birbirinden bağımsız değildir. Nitekim şanlı bir zaferle sonuçlanan Mercidabık Savaşı’ndan 500 yıl sonra aynı topraklar ülkemizin sınır güvenliğini tesis etmek terör örgütlerinin şehrimize ve ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını bertaraf etmek, bölgemizde huzur ve güveni korumak yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşlerine imkan sağlamak amacıyla 24 Ağustos 2016 sabahı başlayan ve yine zaferle sonuçlanan sekizinci yıl dönümünü andığımız Fırat Kalkanı harekatına sahne olmuştur." dedi.

Vali Şahin, "Bu duygu ve düşüncelerle büyük komutan Yavuz Sultan Selim Han başta olmak üzere, Şanlı ecdadımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Fırat Kalkanı harekatında canlarını bu vatan uğruna seve seve feda eden şehit binbaşımız Bülent Albayrak ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor Mercidabık Zaferinin ev sahibi olan Kilis’li hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum." diye konuştu.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen Kilis İl Müftüsü Alettin Bozkurt, tüm şehitler için dua etti.

Programa İl Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun, askeri erkan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.