Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, katil İsrail'in saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıpları ile yıkıma ilişkin bilgi verildi.

Katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne karadan, havadan ve denizden saldırılarında son 24 saatte 40 kişi yaşamını yitirirken, 7 Ekim'den bu yana katil İsrail'in düzenlediği şiddetli saldırılar sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 40 bin 5'e çıktı.

Son 24 saatte 107 kişinin yaralandığı Gazze Şeridi'nde saldırılarda yaralanan toplam Filistinli sayısı ise 92 bin 401 oldu.

Katil İsrail güçleri yerinden edilen yüz binlerce Filistinlinin sığındığı okulları da hedef almaya devam ediyor. Katil İsrail güçlerinin bombardımanında altyapının tahrip olması ve yeterli içecek suyun bulunamaması nedeniyle salgın hastalıklar da yayılmış durumda.

Katil İsrail güçleri Gazze'ye yardım girişlerini engellerken, birçok ülkenin havadan gönderdiği yardımlar zaman zaman Filistinlilerin üzerine bazen de denize düşüyor.

Tüm bölgelerinde açlık ve susuzluğun hakim olduğu Gazze Şeridi'nden gelen görüntülerde bebeklerin açlıktan bir deri bir kemik kaldığı görülüyor.

Kimliği belirlenen 40 bin 5 kişinin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) ve Filistin Sivil Savunma Kurumu yetkilileri en az 10 bin Filistinlinin naaşının da enkaz altında kaldığını ifade ediyor.

Katil İsrail'in saldırısında 4 çocuğunu kaybeden AA kameramanı

Anadolu Ajansı serbest kameramanı Muhammed el-Alul, Gazze’de sivil hedeflerin vurulmasıyla yaşanan insani dramı dünyaya duyuran Gazzeli gazetecilerden biri.

Alul, katil İsrail'in 5 Kasım'daki saldırılarında bir gazeteci ve bir babanın yaşayabileceği en büyük acılardan biriyle karşılaştı. Bu kez bombaların hedefi kendi evi ve ailesi oldu.

Haberi tam da görevi başındayken öğrenen Alul, haber için sıklıkla gittiği Aksa Şehitleri Hastanesi'ne, bu defa çocuklarının cenazelerini bulmak için gitti.

Alul, yaşları 4 ile 13 arasında değişen 4 çocuğu ve 3 kardeşini katil İsrail'in saldırıları sonrası toprağa verdi.

Muhammed el-Alul, 5 Kasım 2023’te katil İsrail'in bombardımanında 4 çocuğunun ve 3 kardeşinin öldürülmesiyle ilgili, "İsrail, bu soykırımı dünyaya ifşa etmeye çalışan bir gazeteci olarak benden intikam almaya çalıştı." ifadelerini kullandı.

Ölmemek için yalvaran 6 yaşındaki Gazzeli Hind

Katil İsrail güçleri, 29 Ocak'ta, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamlar ve işgal nedeniyle güvenli bir alan kalmayan kentte sığınacak bir yer bulabilmek amacıyla yola çıkan bir aracı vurdu.

Gazze'nin Tel el-Hava Mahallesi'nde seyir halindeyken hedef alınan araçta 6 yaşındaki kız çocuğu Hind ve akrabalarından 5 kişi bulunuyordu.

Saldırının ilk anlarında araçtaki 4 kişi hayatını kaybetti. Ancak, o sırada Hind ile birlikte sağ kalan Leyan Hamade adlı 15 yaşındaki kız çocuğu Filistin Kızılayını arayarak yardım istedi.

Filistin Kızılayı tarafından paylaşılan ses kayıtlarında Leyan, Kızılay yetkilisine "Amca bize ateş açıyorlar, yanımızda tank var, araçta mahsur kaldık." şeklindeki çaresizce seslenişi sonrasında silah sesleri duyulunca Leyan'ın sesi kesildi.

Hedef alınan araçta Leyan'ın da ölümünden sonra yalnızca 6 yaşındaki Hind kaldı. Katil İsrail güçlerinin kuşatması ve işgali nedeniyle ulaşılamayan araçta yaralı şekilde mahsur kalan Hind'e annesi telefonla ulaştı.

Hind, annesine, "Anne, Leyan öldü. Hepsi öldü, gelin alın beni, burada tek kalmak istemiyorum." dedi. Bu konuşmanın ardından Kızılay ekipleri ambulansla Hind'in mahsur kaldığı aracı bulmak için yola çıktı. Fakat, yola çıkan ekipten de uzun süre haber alınamadı.

Olaydan günler sonra bölgeye gönderilen Filistin Kızılayına ait ambulansın da bombalandığı belirlendi. Filistin Kızılayı, Gazze kentindeki Tel el-Hava Mahallesi'nde direkt hedef alınan ambulansın içindeki Kızılay ekibinden Yusuf Zeyno ve Ahmed Medhun'un da cansız bedenlerine ulaştıklarını açıkladı.

Hind ile birlikte 6 kişinin naaşlarının ulaşıldığı aracın yakınlarında ise tamamen yanmış halde başka bir aracın kalıntılarının bulunduğu ve bunun Hind'i almak için gönderilen ambulans olduğu tespit edildi.

Katil İsrail güçlerinin "esirleri kurtarma" katliamı

Katil İsrail güçleri, 8 Haziran'da esirleri kurtarma bahanesiyle düzenlediği saldırılarla 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde sivil yerleşim alanlarını kasıtlı şekilde hedef alarak katliam yaptı.

Gazze'nin Nusayrat Mülteci Kampı'na ve çeşitli bölgelerine eş zamanlı kara, hava ve denizden yoğun şekilde saldırı düzenleyen katil İsrail güçleri, 274 Filistinlinin hayatını kaybetmesine ve en az 400 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Nusayrat Mülteci Kampı'na aralıksız saldırılar düzenleyen katil İsrail güçleri, 4 esirin kurtarıldığını duyurdu.

Tel Aviv’in katliamla sonuçlanan esir kurtarma bahanesiyle düzenlediği bir başka saldırı da "güvenli bölge" olduğunu iddia ederek insanları sürdüğü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde 12 Şubat'ta gerçekleşti.

Katil İsrail’in "2 İsrailli esiri kurtarmak amacıyla" düzenlediğini iddia ettiği saldırılarda, 100'den fazla Filistinli hayatını kaybederken, yüzlercesi de yaralandı.

Bir kez daha katliamla sonuçlanan ve Filistinlilerin barındığı çok sayıda ev ve camiyi hedef alan saldırılarda, katil İsrail güçleri, yoğun topçu atışı ve savaş gemileriyle denizden açtığı ateşle eş zamanlı yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi.

"Katil İsrail'in Guantanamosu": Sde Teiman

"Katil İsrail'in Guantanamosu" olarak adlandırılan güneydeki Negev Çölü'nde bulunan Sde Teiman Askeri Üssü'nde, Gazze Şeridi'nden alıkonulan Filistinlilere yönelik cinsel istismar ve işkence başta olmak üzere insanlık dışı suçların işlendiği tespit edildi.

Katil İsrail devlet televizyonu KAN'ın, 29 Temmuz'da Sde Teiman Askeri Üssü'nde 9 askerin cinsel işkence yaptıkları ve darbettikleri bir Filistinlinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı haberini yayımlamasıyla, askeri polis konu hakkında soruşturma başlattı, suça karışan askerlerin gözaltına alındığı açıklandı.

Bu haberin ardından aralarında askerlerin de bulunduğu katil İsrailli aşırı sağcılardan oluşan silahlı ve yüzleri maskeli bir grup, cinsel işkence yapmakla suçlanan askerlerin gözaltına alınmasını protesto ederek askeri üsse baskın düzenledi.

Katil İsrail, bu askeri üste 2008 ve 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sırasında alıkoyduğu yüzlerce Filistinli için toplama kampları kurmuştu.

Ordu, 7 Ekim 2023'ten sonra "yasa dışı savaşçılar" oldukları iddiasıyla Gazze Şeridi'nden yüzlerce Filistinli sivili bu üste insanlık dışı şartlar altında tutmayı sürdürdü.

Katil İsrailli sivil toplum örgütü "Katil İsrail Sivil Haklar Derneği (ACRI)" ise söz konusu üste oldukça kötü alıkonulma şartlarını açığa çıkaran bir rapor yayımladı.

Rapora göre Sde Teiman'da alıkonulanlar, yemekten mahrum ediliyor, yemek verildiğinde ise Filistinliler elleri ve gözleri bağlı şekilde yemek yemek zorunda bırakılıyor.

Alıkonulan Filistinli sayısının fazla olduğu, söz konusu kişilerin uyku ve tuvalet ihtiyaçlarında ise yine elleri ve gözlerinin bağlı olduğu ifade ediliyor.

İnce bir kumaş örtü üzerinde yatmak zorunda bırakılan Filistinliler için banyo imkanı da bulunmuyor. Ayrıca, zaman zaman da alıkonulan kişilerin tuvalet ihtiyacını gidermesine izin verilmiyor, bulundukları alana getirilen lazımlıkları kullanmaya zorlanıyorlar.

Sde Teiman'da alıkonulan Filistinlilerin gün boyunca hareket etmelerine ve açık havada gezinmelerine de müsaade edilmiyor. Gözleri kapalı tutulan kişiler için kitap okumak, ibadet etmek, namaz kılmak, mektup yazmak ya da mektup okumak da yasak.

Sağlık hizmetlerinden de mahrum bırakılan Filistinlilerin bir kısmı, askeri üste hayatını kaybetti.

Katil İsrail güçleri Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 30 saldırı düzenledi

katil İsrail güçlerinden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 30 hava saldırısı düzenlendiği belirtilirken, Refah bölgesinde silahlı 20 kişinin öldürüldüğü iddia edildi.

Katil İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'ta Hamas'ın olduğu iddia edilen silah deposundaki silahlı kişileri hedef aldığı öne sürüldü.

Gazze'de bir evin hedef alınması sonucu 5 kişi öldü

Katil İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinde bir evi hedef alması sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları, katil İsrail'in Sabra Mahallesi'ndeki "Hazik" ailesine ait evi bombaladığını aktarırken, Ehli Baptist Hastanesinden alınan bilgiye göre saldırı sonrası hastaneye çok sayıda yaralı getirildi.

Saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği, cenazelerin de hastaneye ulaştırıldığı belirtildi.

Tanıklar ayrıca katil İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) Gazze'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'ne bağlı Hasan el-Benna bölgesinde Filistinlileri hedef aldığını kaydetti. Bombalanan bölgeden patlama seslerinin yükseldiği aktarıldı.

Katil İsrail hücumbotlarının da Gazze kentinin kuzeybatı kıyısını bombaladığı bildirildi.

Katil İsrail güçleri, Han Yunus'taki bazı bölgelerin tahliye edilmesi çağrısı yaptı

Katil İsrail güçleri, hedef alacağı Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi.

Katil İsrail Güçleri Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından paylaştığı haritada, Filistinlilerden Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a bağlı "Karara 3" ve "Satr" bölgelerini boşaltmaları çağrısında bulundu.

Bölge sakinlerinden "güvenli bölgelere" gitmelerini isteyen Adraee, açıklamada adı geçen yerlerden Hamas ve diğer örgütlerin katil İsrail'e füze fırlattığını öne sürdü.

Batı Şeria'da 30 Filistinliye gözaltı

Öte yandan katil İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'ya düzenlediği baskınlarda 30 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, katil İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

Katil İsrail güçleririn gece ve sabah saatlerinde Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda en az 30 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 10 bini aştığı ifade edildi.