Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesi tarafından düzenlenen, Muğla 1. Özel Kasım Umresine gidecek umrecilerle buluşma programı, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Müftü Yardımcısı Erkan Saral, ilçe müftüleri, grup sorumlusu hocalar ve umreciler katıldı.

Muğla Umre Semineri 11

Program, Kurşunlu Camii İmam Hatibi Burak Şekercioğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yaşar Çapçı, yoğun programına rağmen etkinliğe katılım sağlayan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’a ve kutsal topraklara gitmeye hazırlanan umrecilere teşekkür etti.

Geçen yıl düzenlenen umre turundan sonra bu yıl sayıyı artırarak yine iki uçak dolusu umreciyi (424) kutsal topraklara göndereceklerini belirten Çapçı, kafile başkanları ve grup sorumlularını umrecilere tanıttı. 16 günlük Medine'ye direkt uçuşlu Mekke ve Medine Umre turunun hayırlara vesile olmasını diledi.

Muğla Umre Semineri 22

Ardından konuşan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Muğla'dan umre için gidecek misafirlere hayır dileklerini iletti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kutsal topraklara giden misafirlere en iyi hizmeti sunduğunu vurguladı.

Program, ilahi dinletisi ve ikramla son buldu. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından umrecilere menenjit aşısı yapıldı.