Hac Haberleri

hac haberleri ve güncel hac gelişmeleri, hac ile ilgili tüm video, hac fotoğrafları ve hac haberleri Diyanet Haber sitemizde


ALİ ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 haccına hazırlanan en iyi organizasyon ödülünün Türkiye'ye verildiğini bildirdi.

#KEŞFET

Iztıbâ‘ ne anlama gelmektedir? Iztıbâ‘ ne zaman yapılır? Iztıbâ‘nın hükmü nedir? İhramda sağ omuz neden açılır?

Hac ve Umre

Hac ibadetini yapan kişi, ayrıca memleketinde de kurban kesmekle yükümlü müdür? Udhiyye kurbanının hükmü nedir?

DİYANET HAC-UMRE

Hac mevsimiyle milyonlarca Müslüman'ın akın ettiği Kabe-i Muazzama'da 24 saat aralıksız temizlik yapılıyor.

DİYANET HAC-UMRE

Suudi Arabistan'ın tüm gözlem evlerinde 1445 Hicri yılı Zilhicce hilali gözlenmeye başladı.

DİYANET HAC-UMRE

Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, 1445 hicri yılı Zilhicce hilalinin 6 Haziran 2024 Perşembe akşamı görüleceğini duyurarak, vatandaşlardan hilali gözlemlemelerini istedi.

ALİ ERBAŞ

Mekke'de açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 84 bin 942 vatandaşın hac yapacağını ve 7 hacı adayının...

DİYANET HAC-UMRE

Hac Organizasyonu Servis Ekip Başkanlığı, hacı adaylarının Hazreti Peygamberin hatıralarıyla dolu mekanları daha yakından tanımaları için özel servisler düzenliyor.

#KEŞFET

Adetli bir kadın hac için ihrama girebilir mi? Adetli bir kadın Arafat ve Müzdelife vakfesi yapabilir mi?

#KEŞFET

Telbiye ne anlama gelmektedir? Telbiye nerede ve ne zaman söylenir? Telbiyenin hükmü nedir? Telbiyeye ne zaman başlanır? Telbiye okumak ne...

Kurban

Lebbeyk Allahümme Lebbeyk, Telbiye, Arapça okunuşu, Telbiye anlamı, Hacda Telbiye ne zaman okunur? Telbiyenin fazileti nedir?

DİYANET HAC-UMRE

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu kapsamında çoğunluğunu çocuklu ailelerin oluşturduğu hacı kafilesi Mekke'ye ulaştı.