Hac farizasını yerine getirmek üzere Türkiye’den mübarek topraklara intikaller devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarının ibadetlerini huşu içinde yapabilmeleri için tüm olanakları sağlıyor.

Mekke'ye ihramlı olarak ulaşan hacı adayları, ilk olarak umre ibadetlerini yerine getiriyor. Umre görevlerini tamamlayan adaylar, sonrasında Kabe'de namaz kılarak, tavaf yaparak ve nafile umreler yaparak vakitlerini değerlendiriyor.

Hacı adayları ibadetlerin yanı sıra Mekke’de bulunan önemli mekanları da ziyaret ediyor. Servis Ekip Başkanlığı, hacı adaylarının Hazreti Peygamberin hatıralarıyla dolu mekanların tarihi ve dini önemini daha yakından tanımaları için özel servisler düzenliyor.

Otellerinden alınan hacı adaylarına, gittikleri her bir ziyaret noktasında, din görevlileri, kafile başkanlarınca bu yerlerin tarihçesi ve önemi hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Bu mekanlarda yaşanan olaylar üzerinden günümüze dair mesajlar aktarılıyor. Ziyaretler esnasında aynı zamanda Kuran-ı Kerim okunuyor ve dualar yapılıyor.

Hacı adayları, yoğun ilgi gösterdiği bu ziyaretler kapsamında Sevr Mağarası, Hira Mağarası, Arafat, Müzdelife, Mina ve Cennetül Mualla gibi önemli mekanlara gidiliyor.

Din görevlilerinin rehberliğinde yapılan ziyaretler, hacı adaylarının hac ibadetini en iyi şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.