Hatim Haberleri

hatim haberleri ve güncel hatim gelişmeleri, hatim ile ilgili tüm video, hatim fotoğrafları ve hatim haberleri Diyanet Haber sitemizde


Aksaray Müftülüğü

Aksaray’da Kur’an-ı Kerimi 12 Saatte tek oturumda hatmeden genç hafızlar ödüllendirildi.

Trabzon Müftülüğü

Trabzon Arsin'de hafızlıklarını ikmal eden hafızlar, sabah namazında başladıklarını hatmi akşam namazında tamamladı.

Diyanet Takvimi

Bir Ayet: "İşte, sakınsınlar yahut hatırlamalarını sağlasın diye onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik ve onda uyarılarımıza tekrar tekrar yer...

İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü dolayısıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde mevlid ve 571 hatmin duası okundu, meydanda mehteran gösterisi yapıldı.

Bir Ayet: "Kur’an’ı inceleyip düşünmüyorlar mı? Eğer Allah’tan başka birinden gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık ve çelişki bulurlardı!" (Nisâ, 4/82)

Bartın'da miniklerin Kur'an okuma sevincine ortak olan İl Müftüsü Ömer Keskin, "Çocuklarımızı Kur'an ve sünnet ahlakıyla yetiştirmeliyiz." dedi.

Şanlıurfa'da görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.

Şavt ne anlama gelmektedir? Bir tavaf kaç şavttır? Bir sa'y kaç şavttır?

Isparta Müftülüğüne bağlı Bilal-i Habeşi 4-6 Yaş Kur’an Kursunda "Hatim Töreni" adı altında bir program düzenlendi.

#KEŞFET

Hatim nedir? Hatim Duasına Başlamadan Önce Okunması Gerekenler, Hatim duasının arapçası ve türkçesi, Hatim'den sonra dua etmenin hükmü nedir?

Eskişehir Müftülüğü

Eskişehir'de 1991-2001 yılları arasında İl Müftülüğü yaparak vefat eden emekli Müftü Fahrettin Aşık, dualarla anıldı.

Kur'an-ı Kerim

Kur'an-ı Kerim'in On dördüncü cüzünde hangi sureler yer almaktadır? On dördüncü cüzde öne çıkan üç mesaj hangileridir? On dördüncü cüz...