Sudan Haberleri

sudan haberleri ve güncel sudan gelişmeleri, sudan ile ilgili tüm video, sudan fotoğrafları ve sudan haberleri Diyanet Haber sitemizde


Konya Müftülüğü

Konya İl Müftülüğü organizesinde Sudan ve Somali'deki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan insani yardım malzemelerinin yüklendiği 4 tır yola çıktı.

DÜNYA

Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir'de hayvan pazarını hedef alan topçu bombardımanında 12 sivilin öldüğü, 20 sivilin yaralandığı bildirildi.

TDV

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Sudan'da ihtiyaç sahibi ailelere 10 bin 500 hisse kurban etini ulaştırdı.

TDV

Sudan'da kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi veren ailelerin çocukları, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından dağıtılan balon ve şekerlerle mutlu oldu.

TDV

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Sudan'da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere vekalet yoluyla kurban kesimi ve kurban eti dağıtımı devam ediyor.

TDV

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında Sudan'da 1500 büyükbaş kurbanlık kesilecek.

DÜNYA

Birleşmiş Milletler (BM), Sudanlı çocukların hayatının "risk altında olduğu" uyarısında bulunarak, tüm nesli yetersiz beslenme, hastalık ve ölümden korumak için...

DÜNYA

Doğu Afrika ülkesi Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinde son günlerde şiddetlenen çatışmalar, ülkede bölünme endişesini artırıyor.

DÜNYA

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), iç savaşın yaşandığı Sudan'da her gün 20 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda...

DÜNYA

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin Faşir şehrinde her 2 saatte en az bir çocuğun yetersiz...

DÜNYA

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Sudan'da 18 milyon kişinin akut açlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

DÜNYA

Sudan’ın başkenti Hartum ve çevresinde yaşanan yoğun ve şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor.