15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Hacı Bayram Veli Camii'nde öğle namazı öncesinde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Caminin imam hatip ve müezzinlerince Aşr-ı Şerif ve mevlid okunan program, 15 Temmuz şehitleri için edilen dua ile sona erdi.

Mevlidi Şerifler, 81 ile 86 camide eş zamanlı yapıldı.

- 5 bin kişilik şeker ikramı

Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, devletin varlığı ve milletin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlere rahmet diledi ve gazilere şükran sunduklarını söyledi.

Bahçecik, "Vakıflar Genel Müdürlüğü 2016'den bugüne kadar o günü unutmadığını, unutturmayacağını belirten etkinlikler, programlar düzenliyor. 81 il 86 camide Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak her özel günde olduğu gibi 15 Temmuz'da da vatandaşının yanında olduğunu bu tarz programlarla gösteriyor." dedi.

Manevi ortamı yüksek olan bir camide Ankaralılara mevlid sonrası 5 bin kişilik şeker ikramında bulunacaklarını belirten Bahçecik, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı Çankırı, Kırıkkale, Düzce, Bolu'da da mevlidlerin okunduğunu ve ikramların yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA