Hakkari İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Cami Çocuk Buluşması" programı düzenlendi.

Merkez Ulu Cami’inde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

- "Müslüman toplumun hayat merkezinde camiler vardır"

Programda çocuklarla bir araya gelen Vali Yardımcısı Berber, "Cami, dinimiz İslam’ın kurumsallaşmış temel değerlerinden biridir. İslam medeniyetinde bir mekan ikamet yeri olarak düşünüldüğünde oraya önce cami inşa edilir. Ondan sonra etrafına hanlar, hamamlar, ve evler yapılır. Müslüman toplumun hayat merkezinde camiler vardır. Kıymetli çocuklar camilere gelmeye devam edin. Orada gördüklerinizi dikkatlice inceleyin ve yakınlarınıza anlatın. İmanın ve İslam’ın şartlarını öğrenin ve yaşayın. Camide adaletli olmayı, kolu koşuyu gözetmeyi, anne-babaya iyi davranmayı, doğru olmayı, yalandan kaçınmayı, insan haklarına riayet etmeyi ve kul hakkına girmemeyi  öğrendiğimiz için, Allah katında yükselmemizin en büyük mekanı camilerdir." ifadelerinde bulundu.

Hakkari Cami Çocuk 22

- "Camiler en güzel mabetlerdir"

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Hüseyin Okuş ise "Değerli çocuklar, Rabbim bahtınızı ve tahtınızı güzel eylesin. Bereketli ve uzun ömürler versin. Peygamber efendimizin buyuruyor ki  ‘Allah’ın yeryüzünde en çok sevdiği mekanlar cami ve mescitlerdir.’  Camiler minare ve kubbeleriyle kültürümüzü süsleyen en güzel mabetlerdir. Allah’a ve Peygamberine inandıktan sonra onun ilke ve prensiplerini öğrenip yaşadığımız mekanların başında cami ve mescitler gelir. Peygamber Efendimiz Mekke’den Medine’ye hicret ederken ilk olarak Kuba’ya mescit inşa etmiştir. Dolaysıyla cami ve mescit kültürümüz, Peygamber efendimiz döneminden bu yana devam etmekte olup dünya var oldukça devam edecektir." dedi.

Konuşmasının devamında camilerde bulunan kürsünün bir eğitim merkezi, bir medrese hüviyetinde olduğunu belirten İl Müftüsü Okuş, mihrap ve minberin anlamı ile ifa ettiği görevler hakkında bilgiler verdi. 

Hakkari Cami Çocuk 33Programın devamında katılımcı çocuklar, tekbir, tehlil ve salavatlar getirip ilahi söylediler. Temsili hutbe okuyup, vaaz ettiler.

Program İl Müftüsü Okuş tarafından yapılan dua ve verilen ikramlardan sonra sona erdi.