Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Derecik ilçesini ziyaret ederek bir dizi temasta bulundu.

İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek temaslarına başlayan İl Müftüsü Okuş, İlçe Müftü Vekili Levent Yardım’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Derecik Ziyareti 11

Akabinde Derecik Merkez Ulu Camii'nde  personellerle bir araya gelen İl Müftüsü Okuş, "Irak sınırının sıfır noktasında, şehitler diyarında önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Halkla iç içe olmak, onların sevinç ve kederlerini paylaşmak, dertleriyle ilgilenmek, şehit yakınları ile gazilerimizi ziyaret etmek, resmi kurum ve kuruluşlarla irtibatı elden bırakmamak yapacağımız hizmetler için önemlidir. Çocuk, genç ve bayanları cami ve cemaate alıştırmak, 4-6 Grubu çocukları daha bugünden İslami ölçüler ışığında eğitmek olmazsa olmazımızdır. Hiçbir mazerete sığınmadan ilçenin zorlu coğrafi konumu ile her yere olan uzaklığını önemsemeden görev yaptığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Derecik Ziyareti 33

Akabinde Nurten-Hızır Aşıkkutlu Yatılı Erkek Kur’an Kursu, Suffe İlim Merkezi Kur’an Kursu ile Mevlana Halid-i Bağdadi Kur’an Kursunu ziyaret ederek eğitim-öğretim süreci hakkında yönetici ve öğreticilerle görüş alış-verişinde bulundu.

Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Sorunlarını dinledi. Önerilerini aldı.  İnşaatı devam Hz. Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursunda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Derecik Ziyareti 22

İl Müftüsü Okuş, son olarak Şehitler Camii ile Derecik Şehitliğini ziyaret ederek dua ve niyazda bulundu.