Hekimhan İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans düzenledi.

İlçe Öğretmenevinde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Küçük, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Hekimhan Mevlidi Nebi 11Açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Salih Genç, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirlediğini söyledi.

Müftü Genç, Hz. Peygamberin insanlık için gönderilen bir nur bir rahmet kaynağı olduğunu, o  kaynaktan gereğince istifade etmek gerektiğini, bu amaçla böyle bir etkinlik tertip ettiklerini ifade etti.

Hz. Peygamberin "Size iki emanet bıraktım. Onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu şaşırmazsınız: Kur'an'ı Kerim ve Peygamberin Sünneti" hadisini hatırlatan Genç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Konferansın Hekimhan'ımıza hayırlı olmasını, kardeşliğimizin pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu güne kadar i'layı kelimetullah uğruna vazife yapan din görevlilerine, cami cemaatine, cami imar edip inşa eden hayır sahiplerini hayırla yad ediyorum. Vefat edenlere rahmet diliyor, hayatta olan meslektaşlarıma, cami cemaatine, hayır sahiplerine iman istikamet üzerine hayırlı hizmetler, sıhhatli ömürler diliyorum."

Müftülük ilahi grubunun ezgileri, şiir ve hadisi şerif sunumlarının ardında kürsüye çıkan Doç. Dr. Ahmet Küçük'ün yaptığı konuşmanın ardından konferans sona erdi.