Giresun İl Müftülüğü tarafından "İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Arası Temel Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen yarışmaya, Kur’an kurslarında eğitim gören kadın kursiyerler katıldı.

Yarışmada dereceye giren kursiyerler için Çotanak Konferans Salonunda "Ödül Takdim Töreni" gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Kur’an-ı Kerim'in rehberliğinde, temel dini bilgileri öğrenmek ve bu bilgileri paylaşmak adına güzel bir organizasyon gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu Öğrencileri Bilgide Yarıştı 05

Kur’an-ı Kerim’in doğru ve güzel okunmasının her şeyden önce Kur’an’a saygının bir gereği olduğunu ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) Kur’an-ı Kerim’i ashabına ağır ağır okuması ve güzel sesle okuyanları övmesi Kur’an eğitim ve öğretiminin temelini oluşturmuştur.

Yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımızca açılan Kur’an kurslarında yediden yetmişe farklı sosyo-kültürel ve eğitim seviyesine sahip vatandaşlarımıza yönelik çeşitli programlar uygulanmaktadır.

Başkanlığımızca yürütülen yaygın din eğitimi faaliyetlerinin merkezi olan Kur’an kurslarımız, Allah’ın insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve ona uygun bir hayat yaşamak isteyen vatandaşlarımıza yönelik eğitim hizmetleri vermektedir.

Bu minvalde kurslarımıza katılım sağlayıp, yarışmamıza katılan tüm kursiyerlerimize ve onların yetişmesine vesile olan değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum.

Birlikte daha nice güzel etkinlikler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yüce Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun." dedi.

Dereceye girenlere ödülleri İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, İdari Mali İşleri Şube Müdürü Osman Kılıç ve Murakıp Emine Yılmaz Yoldaş tarafından takdim edildi.

İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu Öğrencileri Bilgide Yarıştı 02İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu Öğrencileri Bilgide Yarıştı 04İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu Öğrencileri Bilgide Yarıştı 03