Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca desteklenen Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafında yürütülen "İhtiyarım Camide Bahtiyarım" adlı projey yoğun ilgi görüyor.

İhtiyar ve emekli vatandaşların park ve kahvehanelerde vakit geçirmeleri yerine beraber güzel vakit geçirip hem sorun ve sıkıntılarının dinlenmesi hem de vaaz ve sohbetlerin yapılması amacıyla başlatılan proje kapsamında Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, vatandaşlarla bir araya geldi.

Ihtiyarım Camide Bahtiyarım 22

İl Müftüsü Dr. Şık, camilerin hayatın merkezinde olan mekanlar olduğunu belirtti. Camileri, her kesimin gelerek Kur’an okuyabileceği, sohbet edebileceği ve dinlenebileceği alanlar olarak tasarlamak istediklerini ifade eden Müftü Şık, "Bu projemiz de bu örneklerden birisidir. Van’ın şartlarında dışarı çıkan büyüklerimiz; oturacakları, dinlenebilecekleri alanları bulmada zorluk çekiyor. Ya bir kahvehane köşesine sığınmak zorunda kalıyorlar ya da bir dükkanın köşesinde ama camilerimiz hayatın merkezinde var. Dolaysıyla biz uygun bir ortam oluşturduk. Bu şekilde gelip oturacaklar, bazen vaizlerimiz onlara konuk olacak ve sohbet edecekler. İnşallah ileriki zamanlarda yeni nesillerimiz olan küçük çocuklarımızı getirip büyüklerimizle kavuşturacağız. Özellikle yaşlılarımıza yönelik uygulamada olan projemizi diğer merkezi camilerimizde de yaygınlaştırmaya çalışacağız. Gelecekte bayan kardeşlerimiz içinde benzer bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.