Bir Ayet

İki Kat Rahmet Alanlar

Allah’ın emirlerine karşı gelmemek gerekir. Allah, tövbe edenlerin günahlarını bağışlar. Allah, rahmetini dilediğine kat kat verir.

Abone Ol

"Ey iman edenler! Allah’a saygısızlıktan sakının ve resulüne iman edin ki size rahmetinden iki kat versin, aydınlığında yürüyeceğiniz bir nur lütfetsin ve sizi bağışlasın. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir." (Hadîd, 57/28)

Yahudiler ve Hristiyanlar, Allah’ın lütuf ve rahmetinin sırf kendilerine geleceğini iddia ediyorlardı. Yüce Allah ise bu ayette, hem önceki peygamberlere hem de Hz. Muhammed’e (sas) iman eden kimselere iki kat ecir vereceğini bildirmektedir. Zira onlar hem önceki ilahî çağrıya hem de daha sonraki ilahî çağrıya iman etmişlerdir. Yahudi ve Hristiyanların söz konusu iddiası ise asılsızdır. Esasında peygamberlerden bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayanlara ve Hz. Muhammed’i (sas) inkâr edenlere azap vardır (bk. Nisa, 4/150-152).

Allah’ın emirlerine karşı gelmemek gerekir. Allah, tövbe edenlerin günahlarını bağışlar. Allah, rahmetini dilediğine kat kat verir. İnsan yeter ki iyiliğe yönelik bir adım atsın, Allah bunun mükafatını kat kat vereceğini vaat etmiştir.

Takva: Allah’ın emirlerine uymak ve yasaklarına karşı gelmekten sakınmak.
Mağfiret: Günahların Allah tarafından bağışlanması.