Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 325 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İşgalcilerin son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde "2 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 33 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 66 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 40 bin 435'e, yaralı sayısının da 93 bin 534'e çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak işgalcilerin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.


Katil İsrail güçleri Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okulu bombaladı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, katil İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'nda daha çok kuzeyden gelen sivillerin sığındığı İzz Bin Abdüsselam Okuluna top atışlarıyla saldırı düzenledi.

Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu birçok ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Katil İsrail topçuları Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'nın kuzeyine şiddetli saldırlar düzenledi.


İşgalcilere ait helikopterler de Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinin doğusunda Salahaddin Caddesi'nde bulunan El-Avde fabrikası çevresini yoğun ateş altına aldı.

Hastane kaynakları ise Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Avrupa Hastanesine işgalcilerin Refah kentine düzenlediği saldırı sonrası enkaz altında kalan 3 kişinin naaşının getirildiğini aktardı.

işgalciler gece boyu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında bulunan bazı site ve binaları patlatıcılarla havaya uçurdu.

Gazze'de iki eve işgalcilerin hava saldırıları sonucunda çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı

Sağlık kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, işgalcilerin Gazze şehrinin batısındaki Eş-Şuheda Caddesi üzerindeki bir evi bombalaması sonucu çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında Ebu Rida ailesine ait bir evin katil İsrail uçakları tarafından vurulduğu aktarıldı.

Saldırı yapılan iki noktadaki ölü ve yaralı sayısı konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının dün yaptığı açıklamaya göre, katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 405 Filistinli öldü, 93 bin 468 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail askerleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

İşgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde katil İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan bir Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "El Halil'in güneyindeki Yatta bölgesi yakınlarında yer alan Cenbe beldesinde katil İsrail askerlerinin ateş açarak başından vurduğu Filistinli İyad Ayid Abdunneccar (46) şehit oldu." ifadelerine yer verildi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, katil İsrail askerleri, bölgedeki Ayrım Duvarı yakınında bulunan Filistinlilere ateş açtı. Bu sırada başından vurulan Abdunneccar hastaneye kaldırıldı.

Kısa bir süre sonra Filistinli adamın öldüğü açıklandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana katil İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden katil İsraillilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 646'ya yükseldi.

İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Katil İsrail güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 15 Filistinliyi gözaltına aldı

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, katil İsrail askerlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

Katil İsrail güçlerinin son 24 saatte Doğu Kudüs ile Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde aralarında eski tutukluların da bulunduğu en az 15 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Batı Şeria'nın Nablus, Kalkilya, El Halil ve Beytüllahim kentleri ile Doğu Kudüs'te gerçekleştirilen gözaltılar sırasında Filistinlilere yönelik saldırılar yaşandığı, evlere zarar verildiği aktarıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 10 bin 200'ü aştığı kaydedildi.

Katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den beri katil İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden katil İsraillilerin saldırılarında 646 Filistinli hayatını kaybetti.


Katil İsrail'in çevresini "askeri bölge" ilan ettiği hastane tehlikeye rağmen faaliyetini sürdürüyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesinin, katil İsrail güçlerinin çevresinin boşaltılması çağrısının ardından, saldırı tehlikesine rağmen faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, katil İsrail'in tahliye tehdidinin ardından hasta ve yaralıların saldırı endişesiyle terk etmeye başladığı Aksa Şehitleri Hastanesinin durumuna ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, katil İsrail'in hastanenin çevresinde saldırı başlatacağını duyurarak aldığı tahliye kararının hastalar arasında paniğe yol açtığını; hastaların bir kısmının daha önce sağlık merkezlerini hedef alan saldırıların tekrarlanacağı endişesiyle hastaneyi terk ettiğine işaret edildi.

Yaşanan endişe ve paniğe rağmen, hastanenin hizmet vermeye ve sağlık ekiplerinin "mesajlarını iletmeye" devam ettiği vurgulandı.

Hastanede hala yaklaşık 100 hastanın olduğu, bunlardan 7'sinin yoğun bakımda tedavi gördüğü aktarıldı.

Bakanlık, Aksa Şehitleri Hastanesinin içindeki hastalar ve sağlık çalışanlarının korunmasını talep etti.

Katil İsrail güçleri, dün yaptığı açıklamada, daha önce "insani bölge" ilan ettiği Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah'ın doğusuna saldırı başlatacağını duyurarak, buradaki Filistinlerden göç etmelerini istemişti.

Katil İsrail güçlerinin, bu kararının ardından Filistinliler, Aksa Şehitleri Hastanesi ve çevresini boşaltmaya başlamıştı. Hastanedeki hasta ve yaralılar da yürüyerek, tekerlekli sandalye ya da hasta yataklarında hastaneyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Katil İsrail, Gazze'de zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanıyor

Katil İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana yayınladığı "tahliye" kararlarıyla Gazze'de yaşayan Filistinlileri sürekli olarak göçe zorluyor.

Birleşmiş Milletlerin (BM) verilerine göre, Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'u katil İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı.

Gazze'de oradan oraya savurulan Filistinliler, saldırılar ve gıda sıkıntısının yanı sıra zorunlu göç nedeniyle zor günler geçiriyor.

BM'ye göre, Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göç etmek zorunda kalıyor.

Katil İsrail, hava saldırısıyla 7 Filistinli balıkçıyı öldürdü

Görgü tanıkları katil İsrail'e ait bir İHA'nın, Gazze kenti kıyısında toplanan bir grup balıkçıyı hedef aldığını, saldırıda ölen ve yarananlar olduğunu aktardı.

Sağlık kaynakları da katil İsrail güçlerinin insansız hava aracı (İHA) ile Gazze Şeridi'nin kıyılarında avlanan balıkçılara düzenlediği hava saldırısı sonucu, deniz kıyısına vuran 7 balıkçının cansız bedenine ulaşıldığını belirtti.

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 435 Filistinli öldü, 93 bin 534 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Katil İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'taki 15 su kuyusu çalışmıyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) sosyal medya hesabından, katil İsrail ordusunun saldırılarını artırması nedeniyle Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah'taki su sıkıntısına ilişkin açıklama yapıldı.

Katil İsrail saldırıları nedeniyle Deyr el-Belah'taki 18 su kuyusundan 15'nin çalışmadığı sadece 3 kuyudan su sağlanabildiği kaydedildi.

Bu durumun Deyr el-Belah'ta yüzde 85'lik su açığı oluşmasına neden olduğu vurgulandı.

Ateşkes çağrısı yapılan açıklamada, "Gazze'deki insanlar sadece hayatları için sürekli korku içinde değil, aynı zamanda en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyorlar." ifadelerine yer verildi.