Katil İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 324. gününde devam ediyor.

Bölgedeki hastane kaynakları ile görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, katil İsrail güçleri insansız hava aracıyla (İHA) Gazze kentinin batısında yer alan Esdika Marid Hastanesi yakınlarındaki "Acel" ailesinin evini bombaladı.

Saldırıda ikisi çocuk, biri kadın 5 Filistinli yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

Gazze kentinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi ise işgalcilere ait araçların doğu bölgelerine girişine tanık oldu. Katil İsrail güçleri top atışı ve ateşli silahlarla saldırı düzenledi; mermilerin bir kısmı bölgeye mücavir Sabra mahallesine isabet etti.

Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve Deyr Belah kenti

Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı Deyr Belah kenti havadan ve karadan topçu atışlarına maruz kaldı. Nusayrat'ın doğusu kuzeyi ile Bureyc Mülteci Kampı'nın kuzeydoğusuna saldırılar düzenlendi.

Deyr Belah kentinin güneydoğusunda yer alan Caferavi mahallesi girişinde ise İHA'yla düzenlenen saldırı sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti.

Nusayrat Mülteci Kampının doğusunda yer alan ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula İHA tarafından atılan patlayıcının infilak etmesi sonucu Filistinli 2 kadın yaşamını yitirdi.

Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentleri

Katil İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki Ebu Ride ailesinin evini hedef alan saldırıda Filistinli 2 kadın yaşamını yitirdi.

Refah kentinde ise saldırıların ardından 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ayrıca katil İsrail'in Refah kentine daha önceki saldırılarında yaralanan bir Filistinli de hayatını kaybetti.

Han Yunus Mülteci Kampında Osman ailesine ait evi hedef alann hava saldırısında 3 Filistinli yaralandı.

Katil İsrail askerleri ayrıca Han Yunus'ta Ketibe bölgesi, Satır Garbi, Hamed kenti çevresi, Beni Süheyla beldesi, Meşru caddesini top atışlarıyla hedef aldı.

Katil İsrail askerleri, Refah kentinin batısı ve doğusundaki konutları havaya uçurmaya devam etti. Kentin doğusundaki Selam mahallesinde yer alan bazı evlerde yangın çıktı.