2023-2024 Eğitim-öğretim dönemi yıl sonu bilgi yarışmasında ihtiyaç odaklı ve hafızlık kursları, kadın ve erkek kategorilerinde ayrı ayrı yarıştı ve ön eleme sonrası finale katılmaya hak kazandı.

Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışma öncesi açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, bu gibi yarışmaların kaybedeni olmadığını, her kursun birinci olduğunu ve bilgi yarışmasını geleneksel hale getirmek için gayret ettiklerini söyedi.

Öztürk, bu yıl üçüncüsü düzenledikleri bilgi yarışmasına medeni cesaret göstererek katılan tüm öğrencilere ve öğreticilerine teşekkür ederek tüm katılımcılara başarılar diledi.

Kartal (4)

Yarışmaya Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Deniz, Mahalle muhtarları, Müftülük şube müdürleri Ahmet Çayır ve Mehmet Kurumahmut, Müftülük personeli, Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.
Yarışma sonrası kadınlarda Erenler Cami Kur'an Kursu birinci, Soğanlık Ulu Camii Kız Kur'an Kursu ikinci, Mehmet Akif Ersoy Camii Kız Kur'an Kursu ise üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde Esentepe Yeşil Camii Erkek Kur'an Kursu birinci, Yunus Emre Camii Erkek Kur'an Kursu ikinci, Hacı Talip İdris Kahraman Hafızlık Erkek Kur'an Kursu üçüncü oldu.

Kartal (7)
Yarışma sonunda Müftü Öztürk ve diğer protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Çekilen hatıra fotoğrafı ile yarışma son buldu.