Gazze'deki Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, katil İsrail'in Gazze Şeridi'nde Müslüman ve Hristiyanların mabetlerine saldırmaya devam ettiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarıyla dini, insani ve uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ediyor. İşgalci, Gazze'deki evleri, hastaneleri, camileri, kiliseleri ve her türlü mabedi yerle bir ediyor. İşgalci katil İsrail'in füze ve bombaları, şu ana kadar 604 camiyi yerle bir etti, 200 camiye zarar verdi."

Katil İsrail güçlerinin mezarlıkları dahi bombaladığı vurgulanan açıklamada, "İşgalci, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki 60 mezarlığı hedef aldı, ölüleri mezarlıklardan çıkardı ve 1000'den fazla cesedi çalarak vahşice parçaladı." ifadeleri kullanıldı.

Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığının Gazze'deki merkezi başta olmak üzere 15 binasının katil İsrail güçleri tarafından yıkıldığı aktarılan açıklamada, katil İsrail'in yaklaşık 8 aydır sürdürdüğü saldırıları kapsamında Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığında görevli 91 Filistinliyi de öldürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki ibadethanelerin yanı sıra kadın ve çocukların hedef alındığı saldırılardan ABD ve Tel Aviv yönetimi sorumlu tutuldu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite de AA'ya yaptığı açıklamada, katil İsrail güçlerinin şu ana kadar Gazze'de 604 camiyi tamamen yıktığını, 200 camiye kısmen zarar verdiğini söyledi.

Katil İsrail güçlerinin yüzlerce ibadethaneyi çok ağır füze ve bombalarla düzenlediği saldırılarla yıktığına işaret eden Sevabite, katil İsrail'in bu şekilde "kinini ve caniliğini" ortaya koyduğunu ifade etti.

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere 35 bin 857 Filistinli öldürüldü, 80 bin 293 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.