Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelinde uygulanan "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" projesi kapsamında Yaz Kursları, 4-6 yaş ve 7-10 grubu çocuklar ile aileleri Kadir Has Kültür Merkezi'nde özel etkinlikte buluştu.

Etkinlikte çocuklar Hüseyin Koncagül gösteri ekibince düzenlenen Nasreddin Hoca, Karagöz-Hacivat, kukla etkinlikleriyle hem eğlendi hem öğrendi. Birlikte çocuk ilahileri okundu. 

Programın açışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, "Hafızlık eğitimi alan siz değerli öğrencilerimize, fedakar anne, baba ve hocalarımıza bu ulvi yolda başarılar dilerim. Hafızlık öğrencilerimize özverili bir hazırlık yaparak ilimizde güzel bir program icra edecek olan Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Programın ardından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Etkinliğe, İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, İncesu İlçe Müftüsü Muhammet Ertugay, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.