Bir Ayet

Kendimizi ve Ailemizi Ateşten Korumak

Sorumlu olduğumuz kişilerin dünya ve ahiret saadeti için gayret edelim. Vakit geçmeden kendimiz ve ailemiz için cehennemin önünde set oluşturalım.

Abone Ol

Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında, acımasız, güçlü, Allah’ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildiklerini yapan melekler vardır. (Tahrîm, 66/6)

Müminlerin sorumluğu sadece kendilerini korumakla sınırlı değildir. Bireyler, sorumlu oldukları fertlerin dünya refahının yanında ahiret hayatlarını da önemserler. Aileyi oluşturan anne ve babalar, hem birbirlerinin hem çocuklarının ahirette olumsuz bir akıbetle karşılaşmamaları hususunda gerekli çabayı göstermelidirler. Aksi takdirde ceza kaçınılmaz olur ve buna da yürek dayanamaz.

Sorumlu olduğumuz kişilerin dünya ve ahiret saadeti için gayret edelim. Vakit geçmeden kendimiz ve ailemiz için cehennemin önünde set oluşturalım. Günahlardan ailecek kaçınıp sevaplara da ailecek ağırlık verelim. Dünyada bir an olsun ayrılmak istemediğimiz sevdiklerimizle ahirette buluşmamızı sağlayacak ameller işlemeliyiz.

Hicâre: Taşlar.

Zebânî: Cehennemin başında duran, insanları cehenneme götüren ve cehennemi yöneten melekler.