Malatya İl Müftülüğü  tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi ve Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenledi.

Konferanslara konuşmacı olarak katılan Malatya İl Müftü Yardımcısı Abbdullah Sucu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirledi." dedi.

Lise Mevlidi Nebi 22

 - "Bugün bütün Dünya O’nun ahlakına muhtaçtır"

Sucu, "Bugün, Peygamberimiz ve şahsiyet inşası konusunu tüm yönleriyle ele almaya her zamankinden daha çok muhtacız. Peygamber Efendimiz (sas) alemlere rahmet olarak gönderildi. Kaldı ki bugün dünya onun merhamet ahlakına hiç olmadığı kadar muhtaç durumda. Gazze’de kanı akıtılan mazlum evlatlarımızın ve yavrularımızın, öldürülen kadınların ve ihtiyarların hatta hayvanların durumu bile peygamberimizin bize miras olarak bırakmış olduğu emanetlere ne denli sahip çıkmamız gerektiğini göstermektedir. O bizim rehberimiz, önderimiz ve en güzel örneğimizidir. Bugün bütün Dünya O’nun ahlakına muhtaçtır.” diyerek konuşmasına devam eden Sucu,“Peygamber Efendimizi ve O’nun güzel ahlakını anlamayı, O’nun kutlu yolunda mücadele etmeyi ve O’nu en güzel şekilde temsil etmeyi bizlere nasip eylesin." ifadelerinı kullandı.