Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki program Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından aşıkların “Hoşgeldiniz” deyişleri ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması olarak belirlenen “Hz. Peygamber (sas) ve Şahsiyet İnşası" konusunun vurgulandığı programda konuşan İlçe Müftüsü Hasan Küçük, şöyle konuştu:

“Huzurlu bir toplum için Peygamber Efendimizin  örnekliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Onun eşsiz hayat ölçülerini hayatımıza rehber edindiğimiz müddetçe ferd ve toplum Huzurlu ve mutlu olacaktır. Peygamber Efendimizi doğumu vesilesiyle anarken  anmalarımız aynı zamanda O’nu anlamaya bir yol oluşturmalıdır."

Usta Aşık Nuri Çırağı, Aşık Temel Turabi, Aşık Korkmaz İkan, Aşık Zakir Tekgül atıştılar, söylediler ve Hazreti Peygamberi hatırlattılar. Sazlar ve sözlerin yarıştığı programı davetliler ilgiyle izledi.

Müftü Küçük, aşıklara teşekkür ederek plaket ve hediye takdim etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarından davetliler, vatandaşlar ile din görevlileri ve öğrencilerin katıldığı program sonunda katılımcılara gül ve kitap hediye edildi.