İl ve ilçe müftülüklerince düzenlenen programlarla Kur'an kursları yeni eğitim öğretim dönemine başladı.

Çankırı

Çankırı Müftülüğü'ne bağlı Sultan Selim 4-6 Yaş Kur'an Kursu, düzenlenen coşku dolu bir açılış programı ile yeni eğitim dönemine başladı.

Kursun sıcak ve renkli atmosferi, minik öğrencilerin yüzlerinde neşeli tebessümler oluşturdu.

Çankırı 4 6 Yaş Açılış 22

Minik öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Bugün burada, Sultan Selim 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kur’an-ı Kerim, bizim en kıymetli rehberimizdir. Bu kutsal kitap, hayatımıza nur katmakta ve bizlere doğru yolu göstermektedir. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren Kur’an-ı Kerim’in değerlerini öğrenmeleri, onlara Allah sevgisini ve peygamber ahlakını kazandıracak, hayatlarını aydınlatacaktır. Hep birlikte, Allah’ın izniyle, bu eğitim döneminde çocuklarımıza en güzel şekilde rehberlik edeceğiz. Bu eğitim-öğretim yılının, hepimiz için hayırlı ve bereketli bir dönem olmasını diliyor, çocuklarımıza başarılar ve huzur dolu bir eğitim yılı temenni ediyorum." dedi.

Çankırı 4 6 Yaş Açılış 11

Açılış programı, katılımcılara yapılan ikramlarla son buldu.

Hakkari

Hakkari İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an Kurlarına kayıt olan çocuklar, yeni eğitim - öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadı.

Sezon başı dolaysıyla İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur’an Kursları açılış programı düzenlendi. 

Hakkari 4 6 Yaş Açılış 11

Burada konuşan İl Müftüsü Hüseyin Okuş, "Çocuklar Yüce Allah’ın insanlara bahşettiği en güzel nimettir. Geleceğimiz onlara emanettir.  Çocuklarımızı bugünden ne kadar eğitirsek, geleceğimizden o kadar emin olabiliriz. Çocuklarımız kurslarımızda  Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin yanında, temel dini bilgiler, ahlaki konular ve karşılıklı  insani ilişkiler konusunda da eğitilmektedir. Bunun için çocuklarımızı bu kurslara göndermek önem arz etmektedir. Yeni eğitim-öğretim yılının ilimiz, ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Iğdır

Iğdır İl Müftülüğüne bağlı Minik Yürekler 4-6 Yaş Kur’ an Kursunda "2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları Açılış Programı" düzenlendi.

Iğdır 4 6 Yaş Açılış 11

Açılış programına katılan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, "Geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızın kurslarımıza, arkadaşlarına ve öğreticilerimize kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bu yavrular, sadece anne babaları için değil toplumun da yüzakı olacak gençlerdir. Geriye bırakabileceğimiz en kıymetli varlığımız; ağzı dualı evlatlarımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili yavrularımız olmak üzere tüm eğitim camiamızı ve değerli velilerimizi tebrik ediyorum." dedi.