Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan yenileme çalışmasıyla Sivas İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi ve hanımlar için Kur'an Kursuna dönüştürülen Moralibaba Kur'an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.

Açılışa Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Alim Yıldız, İl  Emniyet Müdürü Burhan Akçay,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, TSO Başkanı Zeki Özdemir, siyasiler, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, hayırseverler ve  öğrenciler katıldı.

Mor Ali Baba Gençlik Merkezi 22

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasında Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezin hayırlı olmasını dileyen Vali Şimşek, "Moralibaba Kız Kur'an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi dinimizin, medeniyetimizin, kültürümüzün temellerini evlatlarımıza öğretecek, millî ve manevi değerlerimize bağlı, tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanını özünden seven nesillerin yetişmesine vesile olacaktır." dedi.

Mor Ali Baba Gençlik Merkezi 33

İl Müftü Vekili Mehmet Koç’ta hayırseverlere teşekkür ederek; Moralibaba hakkında bilgi verdi. Koç, "Mûr Ali Baba yahut halk arasında bilinen ismi ile Moralibaba; Şehirlerin manevi mimarları vardır.  Bunlar o memleketlerin adeta manevi tapu senedidir. İstanbul'un Eyüp Sultan'ı, Konya'nın Mevlana'sı. İşte sultan şehrimizin manevi mimarlarından tapu senetlerinden biri de bugün manevi huzurunda misafir olduğumuz Moralibabadır." ifadelerini kaydetti.

Mor Ali Baba Gençlik Merkezi 44

Konuşmaların ardından binanın yenilenmesine katkı sağlayan hayırseverlere plaket verildi.

Mor Ali Baba Gençlik Merkezi 55

Sonrasında emekli Müftü Ahmet Akgül’ün duasıyla yenilenen binanın açılışı gerçekleştirildi.